Merke 2017

In juni hebben we weer een gezellig merke weekend gehad in ons mooie dorp. Een weekend vol met leuke activiteiten op het kaatsveld. Vrijdagmiddag stond de jeugd van Wijnaldum weer vol enthousiasme de Klaas Meirink partij te kaatsen. Minze Elgersma en Frans Dirk Zweers wonnen de 2de prijs in de verliezersronde. Hendrika v/d Zee en Bono Wijkstra wonnen de 1ste prijs in de verliezersronde. De 2de prijs in de winnaarsronde was voor Willemien Buren, Thijmen de Vries en Timo Dijkstra. De 1ste prijs werd in de wacht gesleept door Ate Peeringa en Ilse Jongsma.

Vrijdagavond was het zeskamp weer een groot succes met 8 teams die meededen. Leontien Copini, Truus van Dijk​ en Albert Eggens hebben het super georganiseerd. De vrijdagavond was ook erg gezellig in de tent.

Zaterdagochtend hebben de kinderen hun uiterste best gedaan om vlaggetjes van hout zo mooi mogelijk te versieren. Verf, stickers, kraaltjes, van alles werd erop geplakt. En het resultaat mocht er wezen! Een topochtend!

Kaatsvereniging K.V. de Keatsebal was zaterdag gastheer voor de heren eerste klas d.e.l.
Op de lijst 10 partuur die volop strijd levereden voor de grote prijzenpot, mede mogelijk gemaakt door de trouwe sponsoren van de kaatsvereniging.
De eerste lijst kende mooie en spannende partijen, drie van de vijf partijen kenden een stand van 5-5
De tweede omloop gaf minder spanning, maar de halve finale was een gelijk opgaande strijd.
Haye Jan Nicolay, Pieter Jan Plat en Jan Schurer namen het daarin op tegen Patrick van Dellen, Hyltje Bosma en Hillebrand Visser. Tot vier eersten gelijk werden de bordjes om en om verdeeld. De laatste twee eersten zetten Haye Jan Nicolay c.s. de eindspurt in en wonnen deze strijd en plaatsten zich voor de finale. In deze finale moesten zij het opnemen tegen Remmelt Bouma, Douwe Anema en Aloys Freitag, die met een staand nummer de toegang tot de finale verkregen. Waarop de vele toeschouwers hadden gehoopt, werd helaas geen werkelijkheid. Haye Jan Nicolay, Pieter Jan Plat en Jan Schurer waren heer en meester en zetten in een kort tijdsbestek Remmel Bouma c.s. aan de kant, waarmee de prijzen verdeeld waren.

Uitslag:
1. Hay Jan Nicolay (Britsum)
Pieter Jan Plat (Leeuwarden)
Jan Schurer (Easterein)
2. Remmelt Bouma ( Weidum)
Douwe Anema (Stiens)
ALoys Freitag (Makkum)
3. Patrick van Dellen (Berlikum)
Hyltsje Bosma (Makkum)
Hillebrand Visser (Leeuwarden)

De zaterdag werd ook weer gezellig afgesloten met muziek van Duo Wijtze en Gerard.

Zondag werd er (ondanks het feest de avond ervoor en het regenachtige weer) enthousiast maar fanatiek gestreden om de de krans en vleesbonnen tijdens de senioren ledenpartij. De 2de prijs dames werd gewonnen door Iris Hooghiemster, Esther v/d Meer en Miranda van der Walt. De 1ste prijs ging naar Berber Elgersma, Wendy Nauta en Inge de Vries.

De 2de prijs verliezersronde heren werd gewonnen door Greta de Valk​, Gjalt Elsinga en Eetse Nauta. De 1ste prijs verliezersronde was voor Simon Broekstra, Fokke Terpstra en Sil Van der Geest.
Jan Volbeda, Klaas Tichelaar en Menno Jonkman wonnen de 2de prijs. De 1ste prijs ging naar Kees Sikkema, Roan Hooghiemster​ en Folkert van Dijk.

De Winamers en 'The Voice of Harlingen' Dirk Kracht sloten zondagavond het weekend muzikaal en gezellig af.

En dan was er natuurlijk het hele weekend ook nog de draaimolen en de zweef.

Kortom, een geslaagd weekend!

Bedankt iedereen die aanwezig was. @alle kaatsers, super dat jullie er waren! Een bedankje is ook wel op z'n plaats voor het kaatsbestuur, jeugdcommissie, zeskamp-organisatoren, jeugdvereniging E.P. De Boer, alle sponsoren en alle anderen die geholpen hebben de jaarlijkse Winamer merke weer tot een succes te maken.

Bekijk het foto-album Merke Winaam 2017!

Foto's van de Merke 2017 >>>

 
Free business joomla templates